Inkallningsträning för sällskapsfåglar

Välkommen till DjurSmarts inkallningskurs för sällskapsfågelägare!
Denna kurs passar både dig utan någon erfarenhet av träning, och dig som redan inkallningstränar men vill ha hjälp på vägen.


Inkallning kan vara ett av de mest användbara beteendena vi kan lära våra sällskapsfåglar. Förutom fördelarna som all träning har; att vi lär oss kommunicera bättre, har kul tillsammans och erbjuder fågeln välbehövlig hjärngympa, så har just inkallningen många fler fördelar! För den skickliga flygaren är det ett superbra sätt för oss att motionera våra fåglar och låta dem göra av med överskottsenergi under kontrollerade former, vilket både gör livet enklare för oss, och hjälper till att hålla dem friska och glada. Det gör dessutom vardagen med fågel mycket enklare eftersom vi kan be våra fåglar att komma till oss även om vi inte når dem, och skulle olyckan vara framme har vi betydligt större chans att få tag i en ordentligt inkallningstränad fågel som råkar komma lös utomhus*

*Observera dock att denna kurs INTE lär ut friflygning. Inkallning är en stor del av friflygningsträningen, men det är långt ifrån allt som behövs. Jag rekommenderar inte att du försöker dig på friflygning utan direkt övervakning av en erfaren tränare.Din Instruktör


Stephanie Edlund
Stephanie Edlund

Stephanie är utbildad djurvårdare och har läst biologi vid Stockholms Universitet. Hon har också utbildning inom etologi och applicerad beteendeanalys, och har lagt stor fokus på att få en bred kompetens inom etisk, tvång-fri djurträning. Hon är särskilt intresserad av hur vi kan använda träningsprinciper för att bli bättre på att kommunicera med våra djur och höja deras välfärd, och samtidigt göra livet med djur enklare för oss människor. Stephanie har en bred kompetens och erfarenhet av att jobba med och träna en rad olika arter; allt ifrån hund och katt till giraff och surikat i olika situationer såsom i djurpark, med sällskapsdjur, och inom djursjukvården. Hon är certifierad beteendekonsult via IAABC där hon även är ordförande för papegojdivisionen, och hon är även aktiv som internationell föreläsare och skribent med fokus på beteende och djurvälfärd. Hon jobbar även deltid som djurvårdare inom djursjukvården på en klinik specialiserad på bl a exotiska djur.


Har du lagt ner tid massor med tid på att inkallningsträna din fågel utan att få riktigt bra resultat? Har ni haft en riktigt bra inkallning som nu börjar bli sämre? Eller kanske har du inte kommit igång ännu och vill göra rätt från början? Då är den här kursen för dig!
Här kommer vi att - steg för steg - gå igenom vad vi behöver veta och göra för att träna in en riktigt bra inkallning som verkligen sitter. Givetvis gör vi det utan tvång eller annat otrevligt; allt som behövs för en fågel som entusiastiskt flyger till oss när vi ber den är kunskap om hur inlärning fungerar, engagemang och lite hjälp av vår instruktör.
Med hjälp av pedagogiska videos, text, och forum lär du dig allt du behöver veta för att lyckas - och du får dessutom personlig feedback och hjälp under kursens gång.

Fördelen med onlinekurser är att du slipper långa resor för att delta och du kan se på kursinnehållet precis när det passar just dig. Skulle du missa- eller glömma bort något är det dessutom bara att gå tillbaka och kolla igen!

Kursen består utav fem delar.
Du kollar på det färdiga materialet när du själv vill.
Vi hoppar direkt in i förberedelser och sånt vi behöver tänka igenom innan vi börjar träna för att det ska gå bra, och börjar sedan med vårt första träningspass! Efter det lär vi oss att finslipa inkallningen så att fågeln förstår exakt vad den skall göra och när, och ser till att den fungerar i alla möjliga olika typer av situationer, och på längre avstånd. Vi avslutar med att gå igenom vanliga misstag och vad vi bör göra om det inte går som planerat.
Kursmaterialet utgår ifrån att fågeln du vill träna inte är rädd för händer.


DjurSmart kan i dagsläget endast acceptera kortbetalning. Vill du hellre betala via swish eller bankgiro?
Maila [email protected] så hjälper vi dig!

Kom igång direkt!