[ONLINEFÖRELÄSNING] - Targetträning

En inspirationsföreläsning om vad targetträning egentligen är, vad vi kan vi använda det till och hur!

"Targetträning, du menar det där när vi lär djur att nudda en boll på en pinne?"Låter det bekant? Det är mycket riktigt ett vanlig tillämpning - ett enkelt beteende, ofta det första vi själva lär oss att lära ut, och det första beteendet ett djur utan träningserfarenhet lär sig, som sedan kan användas till exempel för att enkelt flytta ett djur från punkt A till punkt B. Men targetträning kan vara så mycket mer! Vi kan använda det för allt ifrån att lära våra djur enkla tricks till viktiga grundbeteenden och avancerad konceptträning, och targets kan dessutom spela en viktig roll då vi vill förfina kommunikationen med våra djur och arbeta på att göra djuret delaktigt i sin egen omvårdnad, såsom vid frivillig kloklippning, munkontroll eller veterinärbesök. I denna inspelning av onlineföreläsningen diskuterar Stephanie hennes definition av vad targetträning är, och ger exempel på varför det är ett så klockrent nybörjarbeteende, vad vi faktiskt kan använda det till och hur det kan spela en viktig roll i mer avancerad träning och problembeteendehantering.Den passar bäst för dig som redan har lite grundläggande koll på teorin bakom träning med positiv förstärkning, men är på nybörjarnivå. Förutom föreläsningen ingår även en kort intruktionsvideo där vi går igenom targetträning med papegoja från grunden (engelska tal).

Observera att alla videoexempel i denna kurs fokuserar på papegojfåglar, men principerna är universiella och gäller oavsett om du har hund, kanin, råttor, fåglar, igelkottar, ödlor eller jobbar med djur på exempelvis djurpark.


Din Instruktör


Stephanie Edlund
Stephanie Edlund

Stephanie är utbildad djurvårdare och har läst biologi vid Stockholms Universitet. Hon har också utbildning inom etologi och applicerad beteendeanalys, och har lagt stor fokus på att få en bred kompetens inom etisk, tvång-fri djurträning. Hon är särskilt intresserad av hur vi kan använda träningsprinciper för att bli bättre på att kommunicera med våra djur och höja deras välfärd, och samtidigt göra livet med djur enklare för oss människor. Stephanie har en bred kompetens och erfarenhet av att jobba med och träna en rad olika arter; allt ifrån hund och katt till giraff och surikat i olika situationer såsom i djurpark, med sällskapsdjur, och inom djursjukvården. Hon är certifierad beteendekonsult via IAABC där hon även är ordförande för papegojdivisionen, och hon är även aktiv som internationell föreläsare och skribent med fokus på beteende och djurvälfärd. Hon jobbar även deltid som djurvårdare inom djursjukvården på en klinik specialiserad på bl a exotiska djur.


Kom igång direkt!